ICSI nr 2, spraydag nr 29, sprutdag nr 11

Det blir äggplock på onsdag!!

Nu är det bara att hålla ut de sista dagarna, för det börjar bli ganska obehagligt att trippa fram med försiktigt steg för att inte äggstockarna ska hoppa runt.

Ringde igår och fick min ordination för fortsatt behandling. Jag skulle spruta med 150 enheter då på kvällen och sedan ska jag sänka dosen till 112,5 lördag och söndag. Det är dags för den läskiga ägglossningssprutan på måndag kväll klockan 22 och sedan får jag vila från mediciner fram tills onsdag kl. 10.00.

Jag har fortfarande en bra känsla för det här försöket, vi får bara hoppas att den visar sig stämma så att de på onsdag får ut några fler mogna ägg än förra gången.

Nu ska jag försöka få tiden att gå så snabbt den kan, lite shopping kanske hjälper! =)


ICSI nr 2, spraydag nr 27, sprutdag nr 9

Då var första ultraljudet avklarat för den här gången.
Det gick bra tror jag. Han hittade typ 8 äggblåsor som var mellan 13 och 15mm stora på den ena sidan och mellan 8 och 10 i samma storlek på den andra sidan. Sedan såg han minst 10 till på varje sida som var ca 1cm sa han.

Tydligen ligger jag nu i riskzonen för att bli överstimulerad istället.
Blir lite fundersam, två gången nu under ultraljud har jag fått frågan om vad jag har för diagnos. Ungefär som om dom ser något konstigt och vill få det bekräftat. Tänkte att jag skulle ha frågat läkaren om detta efter att undersökningen var klar men glömde så klart bort det när han började prata om överstimulering och nya blodprov. Får ta det nästa gång helt enkelt.

Han hade väldigt svårt att bestämma sig för hur vi skulle fortsätta, mumlade något om att han inte vågade låta mig sänka sprutdosen men inte riktigt vågade låta mig fortsätta heller. Beslutet blev att jag ska spruta med samma dos (150) ikväll, ringa i morgon och få svar på blodprovet jag lämnade och då ska jag få veta hur fortsättningen blir.

Jag hoppas att jag slipper gå så många dagar till då magen spänner ganska så rejält nu och jag har äl-flytningar i massor.

Annars är jag jätteglad över resultatet idag, det kanske jag inte fortsätter att vara om jag blir sjuk. Jag är iallafall glad över att kroppen reagerar på ändringarna av behandlingen, det ger mig hopp om att det kan bli en annan utgång också.

Bara att snällt vänta tills i morgon och se vad doktorns dom bli. Fick iallafall svar på östradolvärdet redan i dag, det låg på 2,05. Hoppas på att det är ett bra värde, någon som har något att jämföra med?




Jag längtar tillbaka till solen i underbara Thailand!!


ICSI nr 2, spraydag nr 24, sprutdag nr 6

Det gick bra!

Kan ju inte påstå att jag varit vidare fokuserad på mina arbetsuppgifter under dagen idag men till slut så blev iallafall klockan 14.00 och jag kunde slå numret till SU med lite darriga fingrar.
Fick prata med en jättegullig sköterska som sa att allt såg bra ut och att jag ska komma på UL på torsdag kl.11.30.
Jag frågade iallafall om värdet på östradiolet och det var 0.56 sa hon. Förra gången hade jag bara 0,12 på mitt första blodprov så det känns jättebra att det är så stor skillnad. Visserligen lämnade jag prov på sprutdag 5 förra gången men ändå.


Jag känner av magen mycket mera idag, om jag hostar eller sätter mig ner lite för hårt så lixom skumpar det där inne.


Nu ska jag försöka ta det lugnt och hoppas att jag får se mååånga fina äggblåsor på ultraljudet på torsdag.


ICSI nr 2, Spraydag nr 23, Sprutdag nr 5

Tänk om tiden kunde gå lite snabbare!!
Jag vill att det ska vara måndag eftermiddag nu så att jag ska ringa SU och få svaret på mitt blodprov.
Jag är nog mer nervös över det här provresultatet än jag har försökt låtsats om.

Hela dagen idag har jag gått omkring som i min egen lilla bubbla. Med jämna mellanrum kommer jag på mig själv med att sucka djupt, tror att det är för att jag inte djupandas ordentligt. Det är som ett svagt tryck över bröstkorgen det gör att jag andas för ytligt, misstänker att det är oro/ångest som ligger bakom detta fenomen.

Jag försöker att inte bry mig om det så mycket, finns iallafall inte något jag kan göra åt saken förrän i morgon när jag vet hur allt ligger till. Min största fasa är att återigen få höra av sköterskan "- Det har inte hänt så mycket, fortsätt med samma dos och kom tillbaka för nytt blodprov om två dagar". Eller jag menar, okejdå om hon säger så, men jag vill iallafall få höra att den här högre dosen har gjort någon skillnad. Jaja, det är bara att försöka härda ut tills i morgon helt enkelt.

I övrig mår jag fortfarande ganska bra, har till och från en lite dov huvudvärk som jag känner igen från förra gången.
Sedan i går har det även börjat sticka och dra lite i trakterna kring äggstockarna, mest på den vänstra men även på den högra sidan. Jag intalar mig själv att det är ett bra tecken!

Jag återkommer i morgon med besked.


ICSI nr 2, spraydag nr 21, sprutdag nr 3

Det gick bra att ta sprutan i går kväll också, så nu börjar nervositeten över stickandet släppa. Skönt!

Lite nervös blev jag dock när jag igår började räkna efter hur länge min räcker. Den räcker tills på måndag om jag inte gör något fel och visst jag ska till SU på måndag för att lämna blodprov och de hade säkert kunnat fixa ett recept åt mig då. Det kändes dock lite riskabelt att vara ute i sista minuten så jag ringde idag och bad om ett nytt recept, en snäll sköterska lovade att fixa det åt mig och vips så fanns ett recept på apoteket. Det var nog tur att jag fixade det idag för hon på apoteket fick trixa lite för att se till att sprutan fanns hemma tills på måndag eftermiddag.

Jag älskar Sveriges högkostnadsskydd!
Känns helt underbart att bara kunna gå och hämta ut medicin för flera tusen utan att behöva betala en endaste liten krona. Jag älskar elektroniska recept och att man så enkelt kan logga in på apotekets hemsida, klicka lite och vips så är medicinerna beställda och på väg till valfritt ställe. Tänk om allt här i livet kunde fungera lika enkelt. Jag kommer aldrig mer att gnälla över att vi betalar så mycket i skatt i det här landet, det är ett som är säkert!


Nu hoppas jag att helgen går i en rasande fart så att jag får veta hur jag svarar på den nya sprutdosen.


ICSI nr2, spraydag nr 20, sprutdag nr 2

Det var en inte allt för kaxig tjej som laddade sprutan igår kväll vid nio tiden.
Trots att jag det gick skapligt förra gången med sprutorna så kändes det allt lite nervös, mest nervös var jag över vart jag skulle sticka.

Det gick dock jättebra! Jag är ju så himla duktig! =)
Det sa jag iallafall till mig själv efter att sprutan var tagen då sambon inte var hemma.

Nu är vi alltså på gång på riktigt och det känns otroligt bra!


ICSI nr 2, spraydag nr 17

Jag antar att jag får skylla mig själv för att jag i förra inlägget skröt över bristen på biverkningar, för här sitter jag nu!
Varm som en kamin och kan omöjligt sova trots att jag var supertrött när jag gick och lade mig för ca 2 timmar sedan.

Om 6 timmar ska jag kliva upp, skjutsa sambon till jobbet och svischa förbi Sahlgrenska för blodprovet. Vi får hoppas att värmevallningarna iallafall betyder att jag är nedreglerad som jag ska.

Jag återkommer senare i eftermiddag när jag fått svaret på blodprovet.

*Uppdatering*

Mina värden såg bra ut. Jag ska börja spruta med 150 på onsdag och lämna nytt blodprov på måndag.


ICSI nr2, Spraydag nr 15

Hemma igen!

Det var verkligen superskönt att komma iväg på en liten semester!
Vi spenderade 11 dagar på den lite småflummiga ön Koh Chang och sedan avslutade vi resan med 3 dagars tokshopping i mitt älskade Bangkok. =)

Jag började spraya den 3/1 och är alltså redan inne på spraydag nr 15 utan att jag riktigt har hunnit tänka på det, bättre kan det ju knappast bli! Den här gången sprayar jag med supricur och har knappt märkt av några biverkningar alls. Förra gången då jag sprayade med synarela minns jag att jag hade huvudvärk och riktiga värmevallningar, så detta var en glad överraskning.

Det gick över förväntan att smyga med sprayandet inför de oinvigda familjemedlemmarna.
Mitt lilla kylfodral till sprayen fungerade jättebra och var lätt att gömma i strandväskan.
Måste säga att jag är 1000ggr mer avslappnad när det gäller sprayandet den här gången, förra gången tog jag sprayen 3ggr om dagen med exakt lika lång tid mellan gångerna. Den här gången ska jag ju spraya 4 ggr/dag men det har diffat ganska mycket mellan de klockslag jag sprayat på.

Jag gör det med gott samvete då en sköterska på SU svarade på min fråga om spraytider med "- Spraya första ggn när du går upp och sista ggn när du går och lägger dig, sedan försöker du sprida ut de andra två gångerna under dagen så gott det går." Hon tyckte inte alls att jag var tvungen att ställa någon klocka för att kliva upp vid samma tid under semestern så det har jag därför inte heller gjort. Jätteskönt har det varit!

Mensen dök upp på spraydag 10 och det stämmer ju skapligt mot förra gången, den här gången var det dock ingen syndaflod utan mer som en vanlig mens. Om det har med de olika sprayerna att göra eller om det bara är olika från gång till gång vet jag inte men jag tackar och tar emot.

På måndag ska jag till SU och lämna blodprov, bara att hoppas att nedregleringen har fungerat som den ska trots de oregelbundna tiderna. Om allt är som det ska får jag troligtvis börja spruta i mitten av veckan.

Nu ska jag fortsätta att packa upp alla mina fina inköp!


Nu bär det av till Thailand

Japp, nu åker vi!
Ett nytt år, ett nytt land och snart börjar vi ett nytt ivf-försök!
Ett paket spray ligger inbäddad i min väska och ett paket ligger i sambons, både väskorna borde väl inte komma bort samtidigt tycker jag.

Nu får vi bara hoppas på att jag mår skapligt under spraytiden så att inte semestern blir helt förstörd av ett svettigt klimakteriemonster!

Ha det så bra alla, jag uppdaterar när jag kommer åt.

RSS 2.0